Ο χορός είναι “γλώσσα”...αλφάβητο - συλλαβές - λέξεις - προτάσεις - κείμενο...
που αν το “γράψεις” με την ψυχή σου γίνεται ποίηση.

Οι Σχολές Χορού δεν υπάρχουν μόνο για να διακρίνουν
και να εκπαιδεύουν τις αυριανές χορεύτριες.
Υπάρχουν για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να μάθει τη "γλώσσα"
της κίνησης του σώματος, να εκφράζεται, να γυμνάζεται, να εκτονώνεται,
να γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του και να εξελίσσεται σαν άνθρωπος.

Ο χορός δεν έχει επίδραση μόνο στο σώμα
αλλά και στο πνεύμα και στη ψυχή.

Σήμερα υπάρχουν τόσα είδη χορού, που αν ασχοληθείτε
σίγουρα θ’ ανακαλύψετε αυτό που σας ταιριάζει!

Γι’ αυτό το λόγο μπορούν να ασκηθούν στο χορό όλοι,
ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την σωματική τους διάπλαση.
Χορός σημαίνει υγεία, πνευματική διαύγεια και εσωτερική γαλήνη.

Η ενασχόληση με το χορό δεν αφορά μόνο αυτούς
που θέλουν να χορέψουν στη σκηνή,
αλλά κάθε άνθρωπο, σε οποιαδήποτε ηλικία,
που θέλει να γυμναστεί με ορθό τρόπο.

Κανονισμός ΣχολήςΑΡΘΡΟ 1.

Η Σχολή ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης για τις Τέχνες και ειδικά το χορό, την ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων και της έκφρασης μέσα από την κίνηση, παιδιών και ενηλίκων και τέλος την ώθηση των σπουδαστών που διαθέτουν τις ικανότητες για επαγγελματική σπουδή Χορού.

ΑΡΘΡΟ 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για να κρατηθεί η θέση της σπουδάστριας για όλη τη Σχολική Χρονιά πρέπει να γίνει η Εγγραφή της στο Μαθητολόγιο της Σχολής. Η Εγγραφή είναι πάγιο έξοδο και διαρκεί για μια μόνο Σχολική Χρονιά. Η Διεύθυνση έχει το δικαίωμα να αλλάζει το κόστος της Εγγραφής κάθε σχολική χρονιά. Οι εγγραφές των σπουδαστών γίνονται τον Μάιο ώστε να προγραμματιστεί ο διαχωρισμός τμημάτων και ανάλογων δασκάλων για την επόμενη σχολική χρονιά. Τον Σεπτέμβριο γίνονται εγγραφές μόνο για τις καινούργιες σπουδάστριες και διαρκούν για όσο υπάρχουν κενές θέσεις στο κάθε τμήμα. Πριν γίνει εγγραφή στα παιδικά τμήματα, η σχολή εξετάζει τα παιδιά για τυχόν παθήσεις, όπως πλατυποδία, σκολίωση, λόρδωση. Οι ενήλικες είναι σκόπιμο να ενημερώσουν πριν εγγραφούν για τυχόν παθήσεις, όπως δισκοπάθεια, καρδιοπάθειες κ,λ.π.


"Strength does not come from physical capacity.
It comes from an indomitable will"
Ghandi


ΑΡΘΡΟ 3. ΜΑΘΗΜΑΤΑ
  • Τα μαθήματα αρχίζουν στις 10 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στις 20 Ιουνίου.
  • Οι αργίες που τηρούνται είναι αυτές των ημερησίων σχολείων. Tη χρονιά της Παράστασης γίνονται πρόβες μέσα στις ημέρες των διακοπών, μετά από συνεννόηση με κηδεμόνες και σπουδάστριες.
  • Η εκμάθηση του χορού βασίζεται στη διαρκή επανάληψη. Γι' αυτό είναι σκόπιμο ν' αποφεύγονται οι απουσίες. Όταν υπάρχει αδυναμία άσκησης, είναι πολύ ωφέλιμο η σπουδάστρια να βλέπει το μάθημα.
  • Κάθε σπουδάστρια μετά από απουσία της είναι σκόπιμο να συνεννοείται με την Γραμματεία της Σχολής για την ημέρα που θ' αναπληρώσει το μάθημα που έχασε.
  • Το μάθημα μιας ώρας διαρκεί 50 λεπτά και το μάθημα μιάμιση ώρας διαρκεί 80 λεπτά. Η άφιξη των μαθητών ορίζεται στο πρόγραμμα που τους έχει δοθεί και θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο 10 λεπτά νωρίτερα. Στην αρχή του μαθήματος δίνεται πάντα ζέσταμα, απαραίτητο για τις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν. Είναι σημαντικό όλοι να παρακολουθούν τις προκαταρκτικές ασκήσεις, ώστε να μην τραυματίζονται. Αν μια σπουδάστρια καθυστερήσει να μπει στο μάθημα είναι στην διάκριση της Δασκάλας να κρίνει την άμεση ένταξη της σπουδάστριας στο πρόγραμμα προκειμένου για την ασφάλειά της.
  • Οι γονείς είναι σκόπιμο να βλέπουν ένα μάθημα από κάθε είδος χορού κάθε 2-3 μήνες.


ΑΡΘΡΟ 4. ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Το κοστούμι των σπουδαστών ορίζεται από την Διεύθυνση για κάθε επίπεδο και πρέπει να τηρείται με συνέπεια, διότι:
α. βοηθά τις σπουδάστριες τόσο στο να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους όσο και στο να εξασκούνται χωρίς κινδύνους.
β. τα ρούχα είναι στοιχεία αναπόσπαστα των ασκήσεων που καλούνται να κάνουν οι σπουδάστριες, για να νιώσουν το ύφος κάθε είδους χορού.
γ. η ομοιόμορφη παρουσία δένει και πειθαρχεί το σύνολο των μαθητών. Υπεύθυνοι για την ενημέρωση σας στο θέμα ένδυσης - παρουσίας είναι η Διεύθυνση της Σχολής και η Γραμματεία.
Αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης είναι και η κόμμωση των μαθητών (κότσος για τα μακριά μαλλιά, αλογοουρά για τα κοντά και όχι αντικείμενα που δεν είναι σταθερά).


ΑΡΘΡΟ 5. ΔΙΔΑΚΤΡΑ
  • τα δίδακτρα είναι Ετήσια, καταβάλλονται ανά δίμηνο από 1 μέχρι 10 του πρώτου μήνα, αλλά μπορεί να γίνει εξόφληση του συνολικού ποσού με μια έκπτωση 10%. Τα Δίδακτρα διαμορφώνονται ετησίως από τη Διεύθυνση της Σχολής. Σε περίπτωση που η σπουδάστρια προεξόφλησε τα δίδακτρα της επόμενης χρονιάς αλλά δεν μπόρεσε να φοιτήσει, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την προεξόφληση την μεθεπόμενη χρονιά.
  • γονέας-κηδεμόνας καλό είναι να ειδοποιήσει τη σχολή έγκαιρα για τυχόν διακοπή των μαθημάτων, ώστε να μην συνεχίσει να καταβάλει δίδακτρα ενώ η σπουδάστρια διέκοψε τα μαθήματα.
  • έκπτωση 10% δικαιούται το δεύτερο μέλος μιας οικογένειας.
  • η Σχολή δίνει υποτροφία στη σπουδάστρια που διακρίνεται για το ήθος και την απόδοσή της. Η υποτροφία συνίσταται στη δωρεάν φοίτησή της την επόμενη σχολική χρονιά.
“Please don’t oritize me. I already do”


ΑΡΘΡΟ 6. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η συνολική παρουσία των μαθητών μέσα από χορογραφίες σε θεατρική σκηνή είναι η κορυφαία εκδήλωση της Σχολής μας. Οι σπουδάστριες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τα συναισθήματα των χορευτών επί σκηνής σε μια ολοκληρωμένη χορογραφία. Έρχονται σε επαφή με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων κοστουμιών χορού, μακιγιάζ, φωτισμών, φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης. Η συμμετοχή κρίνεται απαραίτητη για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών στην Τέχνη του Χορού. Τα έξοδα των κοστουμιών, φωτογραφιών και βίντεο επιβαρύνουν τους μαθητές. Το κόστος της ενοικίασης του θεάτρου καλύπτεται από τα εισιτήρια. Η Σχολή δίνει κάθε δύο χρόνια Παράσταση σε κεντρικό θέατρο.

Τα Ανοιχτά Μαθήματα δίνονται πριν από το κλείσιμο της σχολής για τις καλοκαιρινές διακοπές εφόσον δεν είναι χρονιά παράστασης. Ο λόγος καθιέρωσης τους είναι να παρουσιάσουν οι σπουδάστριες τη διδακτέα ύλη ή τις χορογραφίες των τμημάτων στους γονείς.


ΑΡΘΡΟ 7. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣ - ΓΟΝΕΩΝ
Η επαφή μας με τα παιδιά είναι μόνο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και είναι πιθανό να μην αντιληφθούμε θέματα που τους προβληματίζουν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους, γι’ αυτό θα θέλαμε να μας ενημερώνετε σχετικά. Στα πλαίσια της καλύτερης επικοινωνίας σας μαζί μας, έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε μέσω του email: xrisdance@gmail.com ή στο site της Σχολής www.sxolixorou.gr.